Articole, News

Noul Leon la Geneva


2009-seat-leon-3

Seat se prezinta la Salonul Auto de la Geneva cu face-lift-urile gamelor Altea (XL, Freetrack si hatchback) si Leon, dar 2009-seat-leon-5si cu Exeo Sport Tourer. Primul care iese la rampa in carne si oase, nu ca o randare in flash sau photoshop, este Leon in varianta FR. Exteriorul s-a bucurat de atentie sporita din partea designer-ilor, care au redesenat spoilerele si usa portbagajului, stopurile (asemanatoare cu cele de pe Alfa 156), dar si interiorul. In habitaclu, se observa noul volan si o consola centrala reorganizata, noi fete de usi, dar si materiale de o mai buna calitate. Volanul in trei spite este apropiat de cel al noului Exeo, insa preia comutatoarele, dar si layout-ul acestora de la Golf VI. Aceeasi influenta se poate observa si la nivelul consolei centrale, unde regasim un nou sistem climatronic, dar si un navigator nou. Revenind la exterior, noul Leon a fost cosmetizat pentru a se alinia in stil cu noile Ibiza sau Exeo. Grila radiatorului a fost decupata ceva mai patratos si ocupa acum mai putin spatiu, ca si logo-ul de altfel, care a fost usor micit. Noul FR are spoilere mai agresive, dar si noi oglinzi laterale, acum imbracate in totalitate in imitatie de aluminiu. In spate, stopurile sunt mai bine conturate, iar luneta acopera acum toata latimea usii portbagajului imbunatatind vizibilitatea.

Nici inginerii nu au stat cu mainile in san. Spaniolii sustin ca niciun motor nu a fost neglijat si a fost supus la ajustari cu scopul de a-i imbunatatii performantele dinamice si a-i diminua consumul de carburant. In primul rand, motorizarea 2.0 TSI dezvolta acum 211 CP, iar cei 170 CP ai diesel-ului de 2 litri sunt acum alimentati prin injectie directa cu rampa comuna. Mai mult decat atat, toate versiunile Leon echipate cu transmisia automata DSG (disponibila cu sapte trepte pe Leon 1.8 TSI 160 CP) vor oferi posibilitatea soferului sa schimbe vitezele prin intermediul padelelor de pe volan.

2009-seat-leon-2

Lista de dotari a fost si ea imbunatatita. Seat ofera pe Leon si sitemul electronic XDS care, asociat ESP-ului, lucreaza ca un diferential autoblocant. Din oferta mai fac parte HHC-ul (hill hold control), farurile bi-xenon cu daytime driving lights sau proiectoarele care lumineaza in curbe.

2009-seat-leon-4

UPDATE 22:46

Surprize, surprize…dragii mei, iata, aici, acum, noua gama Altea…modificarile sunt aceleasi pentru ambele modele, avand in vedere ca Leon a fost dezvoltat pe baza lui Altea inca de la relansarea modelului.

seat-altea-range-2009

seat-altea-xl-2009

seat-altea-2009

interior-seat-altea-range


Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s