News

1.5 milioane de MINIuri


La doar cateva saptamani dupa ce a serbat a 50-a aniversare a marcii MINI, uzina din Oxford a dat lumii masina cu numarul 1,5 milioane. Modelul aniversar vine la numai 8 ani de la lansarea noului MINI in 2001. 

IMG_3501

De la startul productiei la Oxford in 2001, MINI a devenit un fenomen global, comercializat in mai mult de 80 de tari, cea mai recent lansare avand loc in Brazilia. Ian Robertson, membru al Consiliului Director al BMW AG si director pentru vanzari si marketing, a declarat: „Aceasta este o zi mare pentru uzina si o piatra de hotar magnifica pentru a celebra a 50-a aniversare a marcii MINI. Primul MINI clasic a iesit de pe linia de productie aici, chiar in aceasta uzina, la 8 mai 1959. A fost minunat sa vedem pasiunea pe care proprietarii o simt pentru MINI cu ocazia celei mai recente aniversari care a avut loc la Silverstone, unde 25.000 de oameni din lumea intreaga au participat la festivitate. Este un privilegiu sa fim parte a istoriei si a viitorului acestui automobil.”

Recent, s-a anuntat ca BMW Group va testa un model MINI complet electric in Marea Britanie – MINI E – idee care a primit sustinerea guvernamentala prin Consiliul de Strategie pentru Tehnologie si prin agentia de dezvoltare regionala SEEDA. BMW va conduce un consortiu, ce va include Scottish and Southern Energy si partenerul academic Oxford Brookes University, pentru a evalua problemele sociale, economice si practice pe care le ridica utilizarea unui automobil electric. MINI E se afla deja in faza de testare in SUA si Germania. In 41 de ani, intre 1959 si 2000, 5,3 milioane de masini MINI, in versiunea clasica, au fost fabricate, asa ca totalul, la adaugarea celor din noua generatie MINI, duce volumul productiei la 6,8 milioane de automobile.

 

Reclame
Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s