In garaj

Diavolul se imbraca de la Prada si…


… conduce un Volvo. Sau asa ar trebui sa fie. Nu-i firesc? In cultura cinematografica Diavolul a fost dintotdeauna un simbol ar rafinamentului, fara a se cufunda in multime. In Constantine, Diavolul era imbracat intr-un superb costum alb, contrastand cu smoala de pe picioare, in Supernatural, Diavolul s-a imbracat in Paris Hilton, cu bijuteriile si garderoba glam aferente. Si-ar mai fi cineva… Vi-l mai aduceti aminte pe Al Pacino in The Devil`s Advocate?

foto: Dragos Savu

C30 este genul asta de masina. Are un exterior rafinat, cu mici tuse glam si un interior foarte bine finisat si gandit, cuplate cu un tren de rulare suprinzator in ceea ce priveste consumul de carburant. Viclenia sta in cutia de viteze, in aerodinamica si, mai ales, in modul in care motorul functioneaza.

Odata urcat la volanul unui Volvo te simti alt om. Te simti mai bogat si te simti mai special. Devi atat de relaxat incat nici ambuteiajele nu mai sunt aceleasi. Am condus C30 trei zile si au fost unele dintre cele mai frumoase. Cel mai mult am fost impresionat de calitatea mateiralelor interioare. Inca nu stiu daca lemnul de la interior era sau nu veritabil, insa cand iti treceai degetele peste el si inchideai ochii puteam sa jur ca mangai o foastana din sopul bunicilor mei. Pielea de pe scaune era foarte moale si cumva speciala, n-am simtit deloc caldura zilelor ce-au trecut. Volanul mi s-a parut putin cam mare pentru dimensiunile lui C30, dar mi-au placut botoanele. Cred ca Volvo este singurul constructor cu butoane atat de mari pe volan. Cred ca pana si cu ochii inchisi le poti nimeri. Plansa de bord este simpla, aerisita si foarte usor de folosit. Ca sa conduci un Volvo n-ai nevoie nici de manuale nici de cursuri, ci pur si simplu de un B…

Vizibilitatea in spate mi-a dat de furca. Sfatul meu catre voi, cei ce va doriti un C30, este: „optati, fratilor, pentru senzori de parcare”. Flancurile inalte sunt superbe privite de la exterior, insa din interior iti limiteaza putin vizibilitatea. Luneta de sticla nu este o noua descoperire si a mai fost folosita de Volvo si pentru coupe-urile 480. Asta este sectiunea definitorie a C30-ului, in rest fata si bordul si le imparte cu C70 si S40. Portbagajul nu este foarte mare si nici foarte usor de accesat, avand in vedere deschiderea ingusta a lunetei, dar este suficient pentru ca o pereche sa plece in vacanta. In rest, pentru nevoile unui city dweller masina este perfecta. Si cand spun perfecta eu chiar vorbesc serios.

Volvo C30 1.6D 109 CP Drive-E este masina perfecta. In oras are un consul de 5 – 5.5 litri, deci cam cat un Logan 1.5dci, iar in afara poate scoate si 3.5 – 4, ceea ce mi se pare mai mult decat decent – avand in vedere ca acelasi consum este obtinut de generatia trecuta de Fiesta pentru motorul de 1.4 litri. In cazul asta Volvo are si resursele de puterepentru depasiri si mai mult spatiu. Drive-E se poate decupla oricand, dar intr-un regim normal de mers prin Bucuresti nu apuca sa devina enervant. Motorul este deconectat si apoi reconectat fara vibratii sau zgomote. Pur si simplu vezi cum acul turometrului cade sau urca. Nu este o masina de curse, dar nici nu pleci ultimul de la semafor. E un compromis bun. Cutia de viteze se manevreaza cu mare usurinta si este plasata la indemana. De fapt, totul este la indemana in Volvo. Nu trebuie sa te intinzi dupa nimic. Cu mana sprijinita de schimbator ai acces perfect inspre sistemul de climatizare, iar cel audio se desfasoara la distanta de juma` de deget, pe volan.

Cred ca C30 este unul dintre cele mai practice coupe-uri. Si spun asta doar pentru ca in C4 Coupe am avut alta senzatie. In spate pot sta doi adulti fara probleme. Au o frumoasa cotiera si, desi caroseria nu este din cele mai inalte, confortul este asigurat de cantitatea mare de lumina ce vine din toate partile. Spre deosebire de Scirocco, Megane coupe sau CR-Z, care au lunetele foarte mici si geamurile laterale decupate din scurt, C30 are un geam mare in spate si o suprafata vitrata laterala foarte lunga.

Reclame
Standard

2 gânduri despre „Diavolul se imbraca de la Prada si…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s