Articole, News

Mercedes si senzationala Clasa A


Relatia mea cu domnul Benz, Mercedes Benz, se poate compara fara probleme cu situatia maritala a familiei Smith, adica John si Jane, Brad si Angelina. Cand ne iubim, rar, ce-I drept, o facem cu pasiune maxima, iar cand suntem antipatici, in ultimii ani most of the time, nu ne mai pasa de nimic – nici de design, nici de traditie si nici de tehnologie.  De la C-ul recent faceliftat sau SLR parca Mercedes si-a pierdut inspiratia, redevenind un brand rigid, axat, cum e si normal in clasa premium, mai mult pe tehnologie. E a fost marea mea dezamagire, iar GLK e o masina mult prea serioasa pentru categoria de public pe care si-o doreste. Noul SLK e intruchiparea aproape perfecta a celor 125 de ani de cand D-nzeu si Bertha Benz au dat soselelor lumii masina Mercedes, dar parca lipseste gramul ala de stralucire care te face sa ti-l doresti mai presus de oricare alt 370Z, Z4 sau TT.

Chiar si asa, SLK a fost masina care m-a facut sa-l accept pe Mercedes asa scortos si usor ponosit, in speranta ma voi obisnui cu schimbarea sau ca un miracol se va produce si dull will become the new glam. A venit CLS si l-am considerat exceptia, dar ieri s-a intamplat o minune si in sfarsit am avut o noua noapte de amor cu Mercedes. Sa speram ca vom devein fuck buddies permanenti…

Minunea se cheama A-Class. Da, ati ghicit, a treia generatie A-Class, o masina radical, construita acum special pentru a se lua la tranta cu A3, Seria 1, Giulietta sau CT-200h. Partea cu adevarat interesanta este premiera ce va avea loc la Frankfurt, in toamna, simultan cu Seria 1 si, probabil, varianta de preserie,  a noului A3. Asadar, lupta se anunta dreapta si tare crancena. Spre deosebire de concurentii sai, care vor avea mai mult de doua variante de caroserie, Audi planuieste chiar si un A3 sedan, pe langa clasicele hatchback-uri in trei si cinci usi sau cabrio-uri oferite si de BMW, A-Class va fi oferit in trei si cinci usi. Word on street is ca nemtii ar pregati si un baby-CLS construit pe aceeasi platforma, dar masina nu a fost surprinsa in teste, deci o voi considera mit urban.

Din informatiile furnizate de colegii mei de la Carscoop, noul A este construit pe platform MFA, cu tractiune fata si va fi comercializat chiar si in SUA.

Imaginile alaturate, publicate de Carscoop si alte cateva site-uri de profil, provin din fisa de patent depusa de Mercedes pentru omologarea noului A si prezinta variant finala a compactei premium. Dupa cum puteti vedea, design-ul este in mare parte inspirat de A-Class Concept-ul prezentat la New York in uma cu cateva saptamani. Desi nu e la fel de dramatica, varianta de serie este cel putin la fel de sportiva si de eleganta. Farurile si stopurile prezinta o directie estetica total noua, in timp ce manerele portierelor sau oglinzile sunt repere folosite de Merc la scara larga pe toate modelele, indifferent ca vine vorba despre C, E sau SLS.

Eu unul sunt incantat de aceasta noua aparitie si astept cu mare interes venirea ei pe piata.

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s